Ειδικά πτυχία

IELTS (International English Language Teaching System)

Το πιστοποιητικό IELTS αποτελεί προϋπόθεση για εισαγωγή σε προπτυχιακά ή και μεταπτυχιακά προγράμματα σε περισσότερα από 1.200 εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Ακόμα πιστοποιεί την ικανότητα των υποψηφίων για εργασία στο εξωτερικό, όπου η επίσημη γλώσσα είναι η Αγγλική. Το πτυχίο IELTS διοργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο και το Πανεπιστήμιο του Cambridge και η διάρκεια του περιορίζεται στα 2 χρόνια. Επίσης αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ.

Υπάρχουν 2 διαφορετικές εκδοχές του IELTS ανάλογα με το λόγο μελλοντικής χρήσης του. Το Academic και το General Training Module.

Το Academic Training Module είναι για σπουδαστές που επιθυμούν την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια ή σχολές ανώτερης εκπαίδευσης του εξωτερικού. Το General Training Module είναι για σπουδαστές που επιθυμούν να σπουδάσουν σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε επαγγελματικά εκπαιδευτικά ιδρύματα ή για να μεταναστεύσουν σε αγγλόφωνες χώρες.

Όλοι οι υποψήφιοι εξετάζονται στα παρακάτω 4 μέρη:

 • Listening Comprehension (30’)
 • Reading Comprehension (60’)
 • Writing (2 parts, 60’)
 • Speaking (3 parts, 11-14’)

Η συνολική διάρκεια της εξέτασης αγγλικών κρατάει περίπου 3 ώρες. Το πτυχίο IELTS διενεργείται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (στο Βρετανικό Συμβούλιο) 2 φορές το μήνα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Κάθε εξεταζόμενος έχει δικαίωμα να εξεταστεί μόνο μία φορά κάθε μήνα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας την αίτησή τους, περίπου 2 εβδομάδες πριν την ημέρα των εξετάσεων.

Τα αποτελέσματα βγαίνουν (2) εβδομάδες μετά τις εξετάσεις. Μπορούν να αποσταλούν απευθείας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του ενδιαφερομένου μέχρι 4 στον αριθμό.

Η συνολική κλίμακα βαθμολογίας είναι από 1-9. Κάθε ίδρυμα καθορίζει το score που θεωρεί κατάλληλο. Εντούτοις, σαν γενικός κανόνας ισχύει ότι score (4,5-5,5) Β2, score (6-7) Γ1, score (7,5+) Γ2.

[/vc_raw_html]

TOEFL (Test of English as a foreign language)

Το TOEFL είναι μία ειδική εξέταση για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν ένα ΒΑ ή ΜΒΑ πρόγραμμα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Αποτελεί πολύτιμο και σχεδόν απαραίτητο εφόδιο για όσους θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Αμερική. Αναγνωρίζεται από πανεπιστήμια, κολέγια, ινστιτούτα και εκπαιδευτικούς οργανισμούς σε περισσότερες από 130 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η εξέταση γίνεται μέσω Η/Υ, διαρκεί 3h 30’ – 4 ώρες και πιστοποιεί το επίπεδο γλωσσομάθειας της Αγγλικής. Δεν αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ.

Οι υποψήφιοι λαμβάνουν βαθμολογία ανά ενότητα και συνολική βαθμολογία.

 • Κατανόηση Γραπτού Λόγου (Reading comprehension) 0-30 -> Διάρκεια 60-100’
 • Κατανόηση Προφορικού Λόγου (Listening comprehension) 0-30 -> Διάρκεια 60-90’
 • Παραγωγή Προφορικού Λόγου (Speaking) 0-30 -> Διάρκεια 20’
 • Παραγωγή Γραπτού Λόγου (Writing) 0-30 -> Διάρκεια 50’
 • Συνολική βαθμολογία 0-120

Οι δηλώσεις συμμετοχής στις εξετάσεις γίνονται ηλεκτρονικά. Το ίδιο ισχύει και για τις ημερομηνίες των εξετάσεων οι οποίες ανακοινώνονται μέσω της ETS, του επίσημου φορέα διοργάνωσης του TOEFL στην ιστοσελίδα www.ets.org.

Οι εξετάσεις διενεργούνται 3 φορές το μήνα στη Θεσσαλονίκη.

Τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά (15) ημέρες μετά την ημερομηνία των εξετάσεων και τα επικοινωνούμε άμεσα στους σπουδαστές μας. Η πιστοποίηση ισχύει για 2 χρόνια.

TOEIC (Test of English for International Communication)

Το πτυχίο αγγλικών TOEIC είναι ένα πιστοποιητικό γλωσσομάθειας που απονέμεται στην Ελλάδα από τον επίσημο φορέα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Η Ελληνοαμερικανική Ένωση αποτελεί το μοναδικό εξεταστικό κέντρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και υπολογίζει με ακρίβεια το επίπεδο γλωσσικής επίδοσης των υποψηφίων στην Αγγλική γλώσσα.

Το TOEIC απευθύνεται σε σπουδαστές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς επίσης και σε επαγγελματίες που θέλουν να πιστοποιήσουν άμεσα και οικονομικά  το επίπεδο της αγγλικής γλώσσας. Επιχειρήσεις, κυβερνητικοί οργανισμοί σε περισσότερες από 90 χώρες εμπιστεύονται το TOEIC για την πρόσληψη προσωπικού τους. Επίσης το TOEIC αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ.

Πρόκειται για διαβαθμισμένο test, επομένως ανάλογα με τη βαθμολογία που επιτυγχάνει ο εξεταζόμενος κρίνεται σε μέτρια, καλή, πολύ καλή και άριστη η γνώση του.

Οι βαθμολογίες έχουν ως εξής:

 • Μέτρια γνώση: 405-500 (Β1)
 • Καλή γνώση: 505-780 (Β2)
 • Πολύ καλή γνώση: 785-900 (Γ1)
 • Άριστη γνώση: 905 και άνω (Γ2) (δεν αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ)

Το πτυχίο TOEIC διαρκεί 2 ώρες και περιλαμβάνει 200 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών.

Χωρίζεται σε 2 μέρη:

Listening Comprehension (100 ερωτήσεις). Διάρκεια : 45’

 • 10 Φωτογραφίες
 • 30 Ερωτήσεις- Απαντήσεις
 • 30 Διάλογοι
 • 30 Σύντομες ομιλίες

Reading comprehension (100 ερωτήσεις). Διάρκεια: 75’

 • 40 Ελλιπείς προτάσεις
 • 12 Συμπλήρωση κενών
 • 48 Κατανόηση κειμένων

Οι εξετάσεις του πτυχίου TOEIC διενεργούνται μια φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη (στη Θεσσαλονικη). Κάθε υποψήφιος δικαιούται να εξεταστεί μία φορά το μήνα. Οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν τη συμμετοχή τους συμπληρώνοντας μια αίτηση ηλεκτρονικά μέσω του σχολείου μας, τουλάχιστον 5 ημέρες πριν από την ημερομηνία εξέτασης.

 • Τα αποτελέσματα γίνονται γνωστά εντός μίας εβδομάδας, (5) εργάσιμες από την ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων.
 • Τα πιστοποιητικά ΤOEIC αποστέλλονται ταχυδρομικώς στο σχολείο μας και ανακοινώνονται στους σπουδαστές μας άμεσα.

GMAT (Graduate Management Admission Test)

Το πιστοποιητικό GMAT είναι μία εξέταση η οποία είναι απαραίτητη για όσους επιθυμούν να κάνουν ΜΒΑ στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Δεν αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ.

Οι εξετάσεις περιλαμβάνουν 4 μέρη εκ των οποίων η έκθεση (ANALYTICAL WRITING ASSESSMENT) είναι προαιρετική.

Τα μέρη του GMAT είναι τα εξής:

 1. ANALYTICAL WRITING ASSESSMENT 1 έκθεση (Argument essay) σε 30’ σε υπολογιστή.
 2. INTEGRATED REASONING SECTION 12 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σε 30’. Το μέρος αυτό περιλαμβάνει γραφική ερμηνεία (Graphics Interpretation), ανάλυση πινάκων (Table Analysis), two-part anaysis, multi-source reasoning.
 3. Το QUANTITATIVE SECTION 37 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σε 75’. Το μέρος αυτό περιλαμβάνει επίλυση προβλημάτων (Problem solving), επάρκεια δεδομένων (Data sufficiency).
 4. Το VERBAL SECTION 41 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σε 75’. Το μέρος αυτό περιλαμβάνει κατανόηση κειμένου (Reading Comprehension), ασκήσεις λογικής (Critical Reasoning) και διόρθωση λαθών (Sentence Correction).

Συνολικά η διάρκεια εξέτασης είναι 3,5 ώρες και με τα επιμέρους διαλείμματα φτάνει τις 4 ώρες.

Η δυσκολία των ερωτήσεων πηγαίνει αναλογικά με τις δοθείσες απαντήσεις. Η εγγραφή για τις εξετάσεις αγγλικών και οι ημερομηνίες αυτών αναρτώνται στο επίσημο site του GMAT στο mba.com.

Τα επίσημα αποτελέσματα αποστέλλονται στους υποψήφιους μέσω email (20) ημέρες μετά την ημέρα της εξέτασης. Ακόμα αποστέλλονται απευθείας και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του ενδιαφερομένου μέχρι 5 στον αριθμό. Η συνολική βαθμολόγηση του πτυχίου GMAT κυμαίνεται από 200-800. Το κομμάτι της έκθεσης βαθμολογείται από 0-6. Το κομμάτι του verbal & quantitative section από 0-60 ενώ το κομμάτι του integrated section από 1-8.

GRE (Graduate Record Examinations)

Το πιστοποιητικό GRE είναι μία εξέταση η οποία είναι απαραίτητη για όσουν επιθυμούν να κάνουν ΜΒΑ στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Πρόκειται για 7 test αξιολόγησης επίδοσης, τα οποία αξιολογούν τη γνώση των εξεταζόμενων πάνω σε συγκεκριμένα γνωστικά πεδία.  Οι εξετάσεις δίνονται είτε σε Η/Υ, είτε χειρόγραφα. Δεν αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ.

Το πτυχίο GRE αποτελείται από 2 μέρη.

 • general test
 • subject test

Το general test περιλαμβάνει 3 επιμέρους τμήματα:

 • το ANALYTICAL WRITING (One section with two tasks, 30’ per task)
 • το VERBAL REASONING (Two sections, 25 questions per section, 35’per section)
 • το QUANTITATIVE REASONING (Two sections, 25 questions per section, 40’ per section).

Οι ενδιαφερόμενοι για το ειδικό τεστ του πτυχίου GRE εξετάζονται σε έναν από τους παρακάτω τομείς:

 1. Biochemistry, Cell and Molecular Biology
 2. Biology
 3. Chemistry
 4. Literature in English
 5. Mathematics
 6. Physics
 7. Psychology

Η κλίμακα βαθμολόγησης κυμαίνεται από 200-800 για το verbal & quantitative reasoning, ενώ για το analytical writing είναι από 0-6. Το κάθε πανεπιστήμιο ορίζει το δικό του σκορ ως προαπαιτούμενο.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση είναι επίσημο εξεταστικό κέντρο μόνο για το GRE Subject Test. Τα GRE Subject Tests δίνονται τρεις φορές το χρόνο: Απρίλιο, Οκτώβριο, Νοέμβριο

Οι εξετάσεις σε Η/Υ διαρκούν 3h 45’ ενώ σε χαρτί 3h 30’.

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα των εξετάσεων σε Η/Υ βγαίνουν μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης. Τα επίσημα αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένου και της έκθεσης, αποστέλλονται σε (10-15) ημέρες μετά την ημέρα της εξέτασης. Αντίστοιχα τα αποτελέσματα σε χαρτί βγαίνουν σε (6) εβδομάδες.

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της εποχής δημιούργησε δύο εξετάσεις που αντιστοιχούν στα επίπεδα Β2 (καλή γνώση – Lower στα Αγγλικά) και Γ1 (πολύ καλή γνώση-Advanced στα Αγγλικά). Τέλος εξετάσεις διεξάγονται και για το επίπεδο Γ2 (άριστη γνώση).

Πρόγραμμα Σπουδών Αγγλικών

Γλώσσα Τάξη Επίπεδο Διάρκεια
Αγγλικά Α Elementary 4 μήνες
Β Pre – Intermediate 4 μήνες
C Intermediate 4 μήνες
D Upper – Intermediate 4 μήνες
FCE First Certificate of English (Cambridge – Michigan – MSU) 8 μήνες
Prof I Advanced (Cambridge – Michigan – MSU) 8 μήνες
Prof II Proficiency (Cambridge – Michigan – MSU) 8 μήνες
ECPE Proficiency 8 μήνες
Ειδικά Προγράμματα T.O.E.F.L Advanced-Proficiency 3-8 εβδομάδες
I.E.L.T.S Advanced-Proficiency 3-8 εβδομάδες
G.M.A.T Advanced-Proficiency 3-8 εβδομάδες
G.R.E. Advanced-Proficiency 3-8 εβδομάδες
T.O.E.I.C Elementary – Advanced 4-8 εβδομάδες (ανάλογα με το επίπεδο των σπουδαστών)
BEC Preliminary – Higher 4-8 εβδομάδες (ανάλογα με το επίπεδο των σπουδαστών)
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Advanced
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΕΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ Advanced

  Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

  *Τα στοιχεία της φόρμας συλλέγονται με σκοπό να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με το αίτημα σας και δεν χρησιμοποιούνται για κανέναν άλλο σκοπό. Τα δεδομένα είναι σύμφωνα με τον GDPR.

  (Διαβάστε τους όρους χρήσης)