Πληροφορική

Γενικά

 

Καθημερινά, ο κόσμος μας, αλλάζει. Νέες τεχνολογίες έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες και η ανάγκη να ακολουθήσουμε τα βήματα της τεχνολογίας κρίνεται επιτακτική. Ο υπολογιστής πλέον αποτελεί ένα μέσο το οποίο είναι εντελώς απαραίτητο σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας σας. Βοηθάει από την πιο μικρή έως την πιο σύνθετη εργασία. Αποτελεί εργαλείο στην δουλειά σας, στις σπουδές σας, στην διασκέδαση σας, στην γρήγορη και έγκυρη επικοινωνία σας μέσω e-mail που είναι μια βασική λειτουργία και τα κοινωνικά δίκτυα όπως το facebook να έχουν μπει για τα καλά στη ζωή σας. Η διείσδυση της ευρυζωνικότητας μιας και πολλά νοικοκυριά διαθέτουν πλέον γρήγορο internet στο σπίτι τους ενώ κάποτε ήταν αγαθό για λίγους. Στα Κέντρα Πληροφορικής ASSOSnet έχοντας πλήρη επίγνωση του συνεχώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος της τεχνολογίας είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε άριστη κατάρτιση τόσο στις βασικές λειτουργίες του ηλεκτρονικού υπολογιστή όσο και σε πιο εξειδικευμένα λογισμικά μηχανογραφημένης λογιστικής ή άλλα softwares επεξεργασίας video & εικόνων, σχεδίασης και web designing. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια σύντομη περιγραφή των προγραμμάτων τα οποία διδάσκονται και για τα οποία όμως μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες καλώντας μας καθημερινά στα γραφεία της ASSOSnet.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

GIRL-WITH-BAG

ΒΑΣΙΚΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ

Ο Βασικός χειρισμός περιλαμβάνει 3 ενότητες

 • Windows basic
 • Τυφλό σύστημα
 • Internet

To windows basic είναι το βασικό πρόγραμμα στο οποίο ο σπουδαστής κάνει τα πρώτα του βήματα με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και μαθαίνει τις βασικές λειτουργίες του. Με αυτό το τρόπο από τη μία είναι σε θέση να υλοποιεί βασικές διεργασίες με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και από την άλλη προετοιμάζεται ώστε εάν το θελήσει μελλοντικά να πιστοποιήσει τις γνώσεις του μέσω κάποιου προγράμματος πιστοποίησης.

Το τυφλό σύστημα πολλές φορές μπορεί να αποτελέσει το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας μιας και οι επιχειρηματίες συνήθως προτιμούν οι εργαζόμενοι τους να έχουν μεγάλη εξοικείωση με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή αλλά και ταχύτητα στη υλοποίηση εργασιών.

To internet έρχεται με την σειρά του να κλείσει την κατηγορία του βασικού χειρισμού καθώς μαθαίνετε μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Σας διδάσκουμε την πλοήγηση στο διαδίκτυο με τον ασφαλέστερο τρόπο, την αναζήτηση και ανάκτηση των πληροφοριών που σας ενδιαφέρουν καθώς και το πως μπορείτε να προστατευτείτε από τις παγίδες των επιτήδειων του διαδικτύου.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Η ψηφιακή φωτογραφία έχει φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο, που ο παραδοσιακός τρόπος φωτογραφίας έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Στους περισσότερους από σας γίνεται αντιληπτό ότι η γνώση μιας εφαρμογής επεξεργασίας ψηφιακών εικόνων είναι απαραίτητη. Ο βασιλιάς της επεξεργασίας ψηφιακών εικόνων είναι φυσικά το Photoshop. Το Photoshop δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να επεξεργάζονται μία φωτογραφία, να δημιουργούν ψηφιακή εικόνα εκ του μηδενός. Βέβαια η κύρια εφαρμογή του photoshop βρίσκεται κυρίως στη βελτίωση φωτογραφιών κάνοντας ρετουσάρισμα.

Πρόγραμμα σχεδίασης με δυνατότητα δημιουργίας διανυσματικών (vector graphics) γραφικών.  Το Illustrator είναι ένας άλλος κόσμος δημιουργίας, όχι απλά διακόσμησης. Όποιος γνωρίζει τις αρχές του σωστού design και διακόσμησης, μπορεί μέσω του Illustrator να δημιουργήσει εκπληκτικά αποτελέσματα.

Το Corel DRAW αποτελεί ένα πρόγραμμα με την δική του διαφορετική φιλοσοφία στον τρόπο σχεδίασης. Οι περισσότεροι γραφίστες επιλέγουν συνήθως μεταξύ των επιλογών της Corel ή της ADOBE. Το Corel DRAW είναι ένα πρόγραμμα βασισμένο σε διανύσματα και μπορεί να δημιουργεί και να χειρίζεται τις εικόνες σαν να αποτελούν μαθηματικά διανύσματα (vectors). Σε αντίθεση με τα περισσότερα σχεδιαστικά προγράμματα που ορίζουν τις εικόνες σαν μεγάλες λίστες από τελείες, που ονομάζονται εικονοστοιχεία (pixels). Σε ποιους απευθύνεται Σε όλους με ιδιαίτερη βάση σε Web Designers, γραφίστες, αποφοίτους ΤΕΙ, αποφοίτους ΑΕΙ, φοιτητές ΤΕΙ & ΑΕΙ, μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου, Επαγγελματίες, ανέργους.

Το AutoCAD είναι το πιο διαδεδομένο πρόγραμμα CAD σε παγκόσμιο επίπεδο. Ως CAD νοείται η χρήση των υπολογιστών για την σχεδίαση αντικειμένων εφαρμοσμένης μηχανικής, αρχιτεκτονικής και βιομηχανικής. AutoCad είναι το λογισμικό το οποίο χρησιμοποιείται ώστε να σχεδιαστούν τα πρότυπα των παραπάνω αντικειμένων-προϊόντων. Πλούσια εργαλεία και δυνατότητες σχεδιασμού δύο ή τριών διαστάσεων με ακόμα πιο εύκολο φωτορεαλισμό και όπως πάντα συμβατότητα με τις παλαιότερες εκδόσεις του βοηθάει τον χρήστη στην διεκπεραίωση της εργασίας του. Η επεξεργασία, η διαμόρφωση, η κοινοποίηση των σχεδίων γίνεται σε πραγματικό χρόνο και με ακρίβεια. Μέσα από το διαδίκτυο δίνεται η δυνατότητα μια ομάδα μελέτης να μοιράζεται τις εργασίες, επιταχύνοντας έτσι την ολοκλήρωση του έργου. Σε ποιους απευθύνεται Λόγω της ιδιαίτερης δυσκολίας του το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε αρχιτέκτονες, μηχανικούς, ηλεκτρολόγους, διακοσμητές, σχεδιαστές Τοπίου, ναυπηγούς

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά τη σχεδίαση μέσω τρισδιάστατης αναπαράστασης κτιρίων ή άλλων σχεδιαστικών αντικειμένων. Χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι η πιστή αναπαράσταση των υλικών, των χρωμάτων και του φωτισμού βάσει των δυσδιάστατων σχεδίων του αντικειμένου. Οι φωτορεαλιστικές απεικονίσεις είναι πλέον επιβεβλημένες στην εποχή όπου ζούμε. Διευκολύνει τον εκάστοτε χρήστη στη βελτιστοποίηση του έργο του, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα ελέγχου και οριστικοποίησης των χρωμάτων, των υλικών και της αισθητικής του έργου. Με αυτό το τρόπο μειώνεται το κόστος από τις αλλαγές και τις διορθώσεις κατά την κατασκευή του έργου. Το 3ds max όπως είναι ευρέως γνωστό αποτελεί και βασικό πρόγραμμα δημιουργίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών όπως τα ευρέως γνωστά World of Warcraft & DIABLO της Blizzard ή το LINEAGE & το ΑΙΟΝ της NCSOFT. Σε ποιους απευθύνεται Παρόλο που θεωρείται ένα εξαιρετικό δύσκολο πρόγραμμα μιας και οι λειτουργίες του είναι πολλαπλές είναι πάρα πολύ χρήσιμο σε όλους, οι οποίοι θέλουν να ασχοληθούν με την φωτορεαλιστική απεικόνιση.

Άλλο ένα πρόγραμμα έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα μεγάλη λίστα της ADOBE με το PREMIERE να αποτελεί τη λύση στην επεξεργασία video. Αποτελεί μια ολοκληρωμένη εφαρμογή μοντάζ ή και δημιουργίας video εκ του μηδενός. Χωρίς ιδιαίτερο κόπο μπορείτε να δημιουργήσετε videos με επαγγελματική ποιότητα και με την εγγύηση της ADOBE. Σε ποιους απευθύνεται Σε όλους εσάς του οποίους ενδιαφέρει η εξέλιξη στο κομμάτι της τεχνολογίας και σε όλους εσάς οι οποίοι επιθυμείτε να διαμορφώσετε video για επαγγελματικούς ή ερασιτεχνικούς σκοπούς.

Μάθετε το web design από την αρχή. Σαν κέντρο πληροφορικής ASSOSnet ειδικευόμαστε στην εκμάθηση της δημιουργίας και διαχείρισης περιεχομένου στον ψηφιακό κόσμο. Το web design δεν αφορά μόνο το σχεδιασμό της σελίδας σε χρώματα και εικόνες αλλά το γενικότερο σχεδιασμό της μορφής της σελίδας στο διαδίκτυο. Διδάσκουμε

 1. flash
 2. dreamweaver
 3. Joomla

1. To flash αποτελείται από τέσσερις ενότητες: Σχεδίαση μέσω κάποιου προγράμματος όπως το Adobe photoshop ή το Adobe illustrator Κίνηση με animations και ειδικά εφε Διάταξη πέρα από τα όρια του σχεδιασμού της στατικής σελίδας μέσω του flash stage Προγραμματισμός μέσω της ActionScript, μιας ισχυρής γλώσσας η οποία μπορεί να ενσωματώσει τα παραπάνω στοιχεία σε πλήρη αρμονία 2. Το dreamweaver διαθέτει όλα εκείνα τα εργαλεία της html Τα οποία είναι διαθέσιμα ώστε να μπορείτε να δημιουργείτε, διαχειρίζεστε και να συντηρείτε ιστοσελίδες. Το ποιο ευρέως διαδεδομένο dreamweaver διαθέτει και σε αυτή την περίπτωση Adobe με ισχυρά τα χαρακτηριστικά της ταυτότητας της. 3. Το Joomla αποτελεί την μεγαλύτερη κοινότητα διαχείρισης περιεχομένου. Η διαχείριση μιας ιστοσελίδας joomla μπορεί να γίνει και από κάποιον ο οποίος δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού. Στο κομμάτι της δημιουργίας της ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι και γι αυτό πρέπει να μάθετε σωστά πως θα δημιουργείτε περιεχόμενο και πως θα επεμβαίνετε στον κώδικα της ιστοσελίδας ώστε να κάνετε πλήρη παραμετροποίηση της μορφή της. Σε ποιους απευθύνεται Σε όλους με ιδιαίτερη βάση σε Web Designers, γραφίστες, αποφοίτους ΤΕΙ, αποφοίτους ΑΕΙ, φοιτητές ΤΕΙ & ΑΕΙ, Γυμνασίου & Λυκείου, Επαγγελματίες, ανέργους. ΓΛΩΣΣΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Java, c, C++, VISUAL BASIC & ΓΛΩΣΣΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗΣ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ sql Γλώσσα προγραμματισμού είναι η τεχνητή γλώσσα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο μιας μηχανής, ή συνήθως ενός υπολογιστή. Αποτελείται από ένα σύνολο συντακτικών και εννοιολογικών κανόνων και με αυτό το τρόπο ορίζεται η δομή και το νόημα, των προτάσεων της γλώσσας. Οι γλώσσες προγραμματισμού χρησιμοποιούνται για να διευκολύνουν την οργάνωση και διαχείριση πληροφοριών, αλλά και για την ακριβή διατύπωση αλγορίθμων. Το SQL είναι τα πρότυπα εκείνα τα οποία χρησιμοποιούνται από όλους τους προμηθευτές και τους προγραμματιστές βάσεων δεδομένων για να καθορίσουν, να εξαγάγουν και να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που αποθηκεύονται στις βάσεις δεδομένων. Σε ποιους απευθύνεται Απευθύνεται σε αποφοίτους ΤΕΙ, αποφοίτους ΑΕΙ, φοιτητές ΤΕΙ & ΑΕΙ, Επαγγελματίες, ανέργους.

Όλες οι πληροφορίες στο διαδίκτυο βρίσκονται σε ιστοσελίδες οι οποίες είναι γραμμένες κατά βάση στη γλώσσα HTML (Hyper Text Markup Language). Το πως μια ιστοσελίδα δομείται το προσδιορίζει η HTML. Το πως φαίνεται το προσδιορίζει το CSS (Cascading Style sheets). To CSS είναι αυτό το οποίο δίνει την εικόνα στην html με την μορφή που εμφανίζεται και όπως την βλέπει ο τελικός χρήστης. Σε εμάς θα διδαχθείτε το πως να δημιουργείτε εμφανίσιμες ιστοσελίδες εκ του μηδενός. Σε ποιους απευθύνεται Σε όλους με ιδιαίτερη βάση σε Web Designers, γραφίστες, αποφοίτους ΤΕΙ, αποφοίτους ΑΕΙ, φοιτητές ΤΕΙ & ΑΕΙ, μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου, Επαγγελματίες, ανέργους.

 • Τήρηση Γενικής Λογιστικής
 • Τήρηση Εμπορικής διαχείρισης
 • Τήρηση βιβλίων Εσόδων – Εξόδων
 • Τήρηση Μισθοδοσίας

Όλα τα παραπάνω εμπεριέχονται στα προγράμματα μηχανογραφημένης λογιστικής όπως “κεφαλαίο”, Eurofasma, softone erp κλπ Σε ποιους απευθύνεται Το πρόγραμμα απευθύνεται σε βοηθούς λογιστών μεγάλων επιχειρήσεων ή λογιστικών γραφείων, σε αποφοίτους ανωτέρων ή ανωτάτων οικονομικών σχολών και σε κάθε απόφοιτο λυκείου που θέλει να διδαχθεί τη χρήση των συγκεκριμένων προγραμμάτων.

IT ESSENTIALS by CISCO Με πιο απλή γλώσσα, τεχνικός δικτύων υπολογιστών Το πρόγραμμα προσανατολίζεται σε επαγγέλματα των Τεχνολογιών, της πληροφορικής και των Επικοινωνιών, και προορίζεται για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της αγοράς εργασίας σε τομείς όπου συντελείται κατασκευή, υποστήριξη, λειτουργία και συντήρηση δικτύων, συναρμολόγηση Η/Υ και λειτουργικών συστημάτων. Η παραπάνω πιστοποίηση είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την εργασία στα πλαίσια του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα. Σε ποιους απευθύνεται Το πρόγραμμα της Cisco Networking Academy, απευθύνεται σε σπουδαστές, απόφοιτους Λυκείου, σπουδαστές ΙΕΚ που δεν έχουν επαρκείς γνώσεις Η/Υ και δικτύων, οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν εμπειρία στον τρόπο λειτουργίας του Η/Υ, στην συναρμολόγηση του Η/Υ καθώς και να δώσουν λύσεις σε θέματα hardware και software.

  Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

  *Τα στοιχεία της φόρμας συλλέγονται με σκοπό να επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με το αίτημα σας και δεν χρησιμοποιούνται για κανέναν άλλο σκοπό. Τα δεδομένα είναι σύμφωνα με τον GDPR.

  (Διαβάστε τους όρους χρήσης)